julij 14, 2020

Otroška urgenca v Celju z donacijami do novega aparata

V začetku lanskega leta so v Pediatričnem urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje začeli dobrodelno akcijo zbiranja donacij za nakup novega ultrazvočnega aparata, ki bo zdravnikom v pomoč pri postavljanju diagnoz najmlajšim bolnikom. Akcija je uspela, saj so napravo nabavili v začetku marca in jo takoj vključili v delo.

V Pediatričnem urgentem centru SBC se zahvaljujejo vsem posameznikom in podjetjem, ki so jim pomagali pri prizadevanjih za nakup novega ultrazvočnega aparata. (Foto: SBC)

Slovesno predajo odnesel koronavirus
Za akcijo zbiranja donacij so se v Pediatričnem urgentem centru Splošne bolnišnice Celje odločili, ker je potreb po novi opremi v bolnišnici veliko, denarja, da bi jo kupili, pa premalo. Denar so zbirali preko SMS donacij, priredili so Dobrodelno tekmovanje v športnem plezanju za otroke v Celju, v korist akcije je šla vstopnina dobrodelne glasbene prireditve v Šentjurju, pomemben del so s svojimi nakazili prispevali tudi posamezniki. Zbrali so dobrih 25.000 evrov in v začetku marca prevzeli napravo, ter jo takoj vključili v delo Pediatričnega urgentnega centra. Želeli so pripravili javno slovesno predajo novega ultrazvočnega aparata, ki je sicer stal nekaj več kot 34.000 evrov in se zahvaliti vsem, ki so pomagali pri nakupu, a jim je to preprečila situacija povezana z novim koronavirusom. (NS)