marec 22, 2016

Gostje Nedeljskega meha tokrat Pajdaši

Ansambel Pajdaši smo v Nedeljskem mehu že gostili – spomnimo, da gre za šestčlansko glasbeno zasedbo s sedežem v Zgornji Polskavi. Skupaj pojejo in igrajo od leta 2008, njihova posebnost pa sta med drugim dva klarineta. Tokrat nas je v studiu obiskal klarinetist Gorazd Topolovec.

Ob mikrofonu Štajerskega vala je bil tokrat v imenu Pajdašev njihov klarinetist in pevec Gorazd Topolovec.

Pajdaši radi ustvarjajo svojo avtorsko glasbo – lastnim melodijam so predvsem na zadnji zgoščenki dodali še lastna besedila. Z veseljem zapojejo in zaigrajo melodije velikih ustvarjalcev slovenske narodnozabavne glasbe, njihova posenost pa so tudi acapella pesmi, s petjem katerih ohranjajo slovensko ljudsko in umetno pesem. Na njihovih koncertih in nastopih ni nikoli dolgčas, saj se trudijo ugoditi različnim glasbenim okusom, svoj nastop pa z veseljem začinijo z dobršno mero humorja in šov programa. Največ nastopajo po Sloveniji in v sosednji Avstriji, ponosni pa so, da so našo glasbo in besedo ponesli tudi že v Ameriko.

Pajdaše smo tokrat gostili le slab mesec po njihovem promocijskem koncertu ob izdaji tretjega glasbenega albuma Košček sreče. Da po delovnem začetku meseca nikakor ne mislijo počivati, so nam sporočili tudi s povabilom na njihov tradicionalni Pajdaški ples, ki ga tokrat namesto ob Valentinovem prirejajo v začetku aprila. Seveda bo z njimi spet veselo in če bi radi v april zaplesali ob ritmih narodnozabavne glasbe, je še dovolj časa, da pokličete v restavracijo Pan Kidričevo in si zagotovite vstopnice za ples 2. aprila.

In kako bodo Pajdaši preživeli naslednje mesece? Letos se jim obeta veliko poročnih slavj, želijo si posneti kakšen nov videospot, nam predstaviti nekaj novih melodij ... najprej pa bodo – kot je povedal Gorazd – malce prevetrili svoj repertoar in nas prav kmalu presenetili s čim novim. Več o njih (ob melodijah z njihove zadnje zgoščenke) lahko slišite v pripetem audio posnetku oddaje. Vabljeni k poslušanju.

Galerija slik

Datoteke

PAJDASI - 1 DEL

PAJDASI - 2 DEL