junij 18, 2019

Pediatrija v Podčetrtku zdaj pet dni na teden

Pediatrična ambulanta v Podčetrtku od tega tedna obratuje s polnim delovnim časom. Dobila je tudi stalno pediatrinjo. Otroci s celotnega Kozjanskega tako dobivajo še kakovostnejšo zdravstveno oskrbo.

Prostore za pediatrijo v Zdravstveni postaji Podčetrtek je zagotovila občina Podčetrtek, šmarski zdravstveni dom je kupil opremo. (Foto: Štajerski val)

Štirikrat dopoldne, enkrat popoldne
Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je v Podčetrtku pediatrično ambulanto odprl marca letos, sredi maja je dobila še svoje prostore, velike 110 kvadratnih metrov. Utrinke z odprtja najdete TUKAJ. Doslej je bila ambulanta odprta štirikrat na teden, zdravstveno oskrbo so zagotavljali štirje gostujoči pediatri. Od tega ponedeljka je drugače. Ambulanta je začela delati s polnim delovnim časom, torej 5 dni na teden. Štiri dni je odprta od 7. do 14. ure, ob torkih pa je popoldanski delovnik, od 13. do 20. ure. Ambulanto bo vodila pediatrinja Nataša Božović Mihailović, medicinska sestra je Ana Srbotnja. Naročite se lahko na številko (03) 818 36 84 ali prek e-maila: ana.srbotnjak@zd-smarje.si.

V Obsotelju in na Kozjanskem zdaj trije pediatri
Ambulanto v Podčetrtku lahko sicer obiščejo otroci s celotnega Kozjanskega, že v prvih mesecih njenega dela se je izkazala za izjemno dobrodošlo pridobitev. Direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak poudarja, da bo s prehodom na polni delovni čas in stalno pediatrinjo na voljo še bolj kakovostna zdravstvena oskrba:

 

Žerakova ob tem poudarja, da bo nova pediatrinja tudi razbremenila družinske zdravnike iz sosednjih zdravstvenih postaj, prav tako preobremenjena pediatra v Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini. V šmarskem zdravstvenem domu, ki pokriva šest občin Obsotelja in Kozjanskega, imajo zdaj tri redno zaposlene pediatre, v naslednjih letih si bodo zaradi naraščajočega števila otrok prizadevali pridobiti še enega. (SP, AD)