februar 16, 2015

Pestro počitniško dogajanje

Za učence in dijake iz vzhodnega dela države so se začele zimske počitnice. Posebej pestro je v Celju in Žalcu, kjer so pripravili brezplačne športne aktivnosti. V ostalih krajih bodo dneve zaznamovale predvsem različne delavnice.

V Celju za to, da otrokom med počitnicami ni dolgčas, že tradicionalno poskrbijo Mestna občina Celje, Športna zveza Celje in Fundacija za šport. Vse do petka bodo lahko ob dopoldnevih uživali ob različnih športnih dejavnostih ter tako poskrbeli ne le za krajšanje časa, pač pa tudi za zdravje. Izbirajo lahko med kegljanjem, plavanjem, drsanjem, badmintonom, namiznim tenisom in košarko, pripravili pa so tudi tečaje borilnih veščin in športnega plezanja. S športom so počitnice obarvane tudi v občinah Žalec in Rogaška Slatina. 

Kreativne delavnice, film, petje in ples

Pestro je tudi v Celjskem mladinskem centru, tam bodo vse dni počitnic predvsem za mlajše otroke kreativne delavnice. Delavnice so pripravili tudi v konjiški Štorkljini hiši, poimenovali so jih Indijanske zimske počitnice, učili pa se bodo indijanskih plesov, kuhanja in iger. Na pustni torek bodo izdelovali kostume. V četrtek in petek Zimsko šolo kreativnosti pripravljajo v Mladinskem centru Dravinjske doline. Otroci iz Rogatca se bodo v sredo družili ob risankah in pokovki, otroci iz Rogaške Slatine pa dan kasneje. Ustvarjalne delavnice bodo na Šentjurski ljudski univerzi, v knjižnici v Slovenski Bistrici ter v Hiši generacij Laško, Smučarsko društvo Obsotelje pa bo ljubitelje smučanja danes odpeljalo na Roglo. (AD)