oktober 23, 2019

Peter Markovinovič in Damir Grgič naj trenerja

Peter Markovinovič iz Košarkarskega kluba Rogaška in Damir Grgič iz Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje sta na spisku najboljših košarkarskih trenerjev minule sezone. V svojih kategorijah sta zmagala po izboru trenerskih kolegov.

Peter Markovinovič (skrajno desno) je s košarkarsko reprezentanco U18 osvojil tretje mesto na evropskem prvenstvu. (Foto: KZS)

Nekoč si želi na olimpijske igre
Peter Markovinovič je poleti s slovensko reprezentanco U18 dosegel velik uspeh, na evropskem prvenstvu so osvojili bronasto medaljo. Trenerji so mu v spletnem glasovanju, ki ga vsako leto pripravi Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije, namenili največ glasov v kategoriji najboljši trener moške mlajše starostne kategorije. Markovinoviča, ki je sicer vodja mladinskega pogona v KK Rogaška ter pomočnik trenerji slatinske članske ekipe, je pred naš mikrofon ujela Katja Žolgar:

Trenerji so v spletnem glasovanju, ki je bilo v štirih kategorijah, poleg Markovinoviča za najboljšega trenerja izbrali še enega trenerja iz naših krajev – Damirja Grgiča, trenerja ŽKK Cinkarna Celje. Postal je najboljši trener v ženski članski kategoriji, s Celjankami je v minuli sezoni znova osvojil državno prvenstvo, prav tako Pokal Slovenije. Grgič je na klopi Celjank tudi v tej sezoni. (AD)

Damir Grgič s celjskimi košarkaricami žanje številne uspehe. (Foto: FB ŽKK Cinkarna Celje)