Peter Markovinovič in Damir Grgič naj trenerja

23.10.2019

Peter Markovinovič (skrajno desno) je s košarkarsko reprezentanco U18 osvojil tretje mesto na evropskem prvenstvu. (Foto: KZS)

Peter Markovinovič iz Košarkarskega kluba Rogaška in Damir Grgič iz Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje sta na spisku najboljših košarkarskih trenerjev minule sezone. V svojih kategorijah sta zmagala po izboru trenerskih kolegov.

Nekoč si želi na olimpijske igre
Peter Markovinovič je poleti s slovensko reprezentanco U18 dosegel velik uspeh, na evropskem prvenstvu so osvojili bronasto medaljo. Trenerji so mu v spletnem glasovanju, ki ga vsako leto pripravi Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije, namenili največ glasov v kategoriji najboljši trener moške mlajše starostne kategorije. Markovinoviča, ki je sicer vodja mladinskega pogona v KK Rogaška ter pomočnik trenerji slatinske članske ekipe, je pred naš mikrofon ujela Katja Žolgar:

Trenerji so v spletnem glasovanju, ki je bilo v štirih kategorijah, poleg Markovinoviča za najboljšega trenerja izbrali še enega trenerja iz naših krajev – Damirja Grgiča, trenerja ŽKK Cinkarna Celje. Postal je najboljši trener v ženski članski kategoriji, s Celjankami je v minuli sezoni znova osvojil državno prvenstvo, prav tako Pokal Slovenije. Grgič je na klopi Celjank tudi v tej sezoni. (AD)

Damir Grgič s celjskimi košarkaricami žanje številne uspehe. (Foto: FB ŽKK Cinkarna Celje)
Štajerski val v sliki