marec 19, 2019

Peter Misja ni več predsednik Turistične zveze Slovenije

Peter Misja se po osmih letih poslavlja s položaja predsednika Turistične zveze Slovenije. Nasledil ga bo Ljubljančan Pavle Hevka, Misja, sicer župan občine Podčetrtek, pa bo prevzel funkcijo podpredsednika.

Peter Misja odslej na položaju podpredsednika TZ Slovenije. (Foto: FB Peter Misja)

Zvezi posvetil veliko prostovoljnega dela
Peter Misja v tretje ni več kandidiral za predsednika Turistične zveze Slovenije, saj je, kot nam je dejal, v minulih letih opravljanju te funkcije posvetil veliko prostovoljnega dela. Bo pa v turistični zvezi še naprej aktivno deloval kot njen podpredsednik. Misja, ki je na lani na Dnevih slovenskega turizma prejel najvišje priznanje v turizmu – za izjemen prispevek k razvoju slovenske turistične društvene organizacije, med največjimi izzivi in dosežki osemletnega vodenja Turistične zveze Slovenije izpostavlja:



Novi predsednik Pavle Hevka, ki ga je volilna skupščina izvolila soglasno, je ekonomist in inženir gradbeništva, zaposlen v družbi za upravljanje investicij DRI kot vodja projekta vzdrževanja cest. Hevka je napovedal bolj aktivno sodelovanje z lokalnimi območji pri prepoznavanju dediščine. Prizadeval si bo za nadaljnji pospešeni razvoj in podporo turizmu, ki mu je po njegovem treba dati nove vsebine z visoko angažiranim in motiviranim delovanjem. Izpostavil pa je tudi, da je treba turistično zvezo med drugim pomladiti. (SP)