maj 6, 2016

Peter Prevc dobil svojo znamko

Na današnji dan, 6. maja, pred 176 leti so izdali prvo poštno znamko na svetu. Ob obletnici je svojo znamko dobil slovenski šampion Peter Prevc. Tako bo ime Slovenije v svet ponesel ne le na smučeh, pač pa tudi na poštnih pošiljkah.

Skakalni šampion na znamki.

Priznanje za izjemne uspehe
Pošta Slovenije je z izdajo znamke Petru Prevcu izkazala filatelistično priznanje za izjemne uspehe. Prejemnik velikega kristalnega globusa v smučarskih skokih, malega kristalnega globusa v smučarskih poletih, svetovni prvak v smučarskih poletih in zmagovalec novoletne skakalne turneje si jo vsekakor zasluži. Nominalna vrednost znamke v bloku je 2,25 evra, na njej je Peter Prevc z osvojenimi lovorikami.

Na znamki kmalu tudi Davor?
Znamko s slovenskim skakalnim šampionom so izdali ob obletnici izdaje prvih znamk na svetu. Izšli sta v Veliki Britaniji, poimenovali so ju črni peni za lažja pisma in modri peni za nekoliko težja. Jutranjika Katja in Davor sta preverila, kakšna je zgodovina znamk v Sloveniji, koliko jih je Pošta Slovenije doslej že izdala in kako je s priložnostnimi znamkami. Morda jo bo kmalu dobil tudi naš Davor. Prisluhnite v spodnjem pogovoru z Darkom Lončaričem. (AD)

Datoteke

Katja in Davor z Darkom Lončaričem o znamkah