september 1, 2019

PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje z novim vozilom

Člani prostovoljnega gasilskega društva Lesično-Zagorje-Pilštanj so včeraj skupaj s krajani proslavili 90 let organiziranega delovanja. Društvo, ki šteje 240 članov, je ob tej priložnosti tudi uradno prevzelo novo avtocisterno, ki jo bodo uporabljali za gašenje požarov in prevoze pitne vode.

Občani občine Kozje so se takole razveselili novega gasilskega vozila. (Foto: PGD Lesično-Zagorje-Pilštanj Lesično-Zagorje-Pilštanj)

Hvaležni donatorjem
Gasilci na območju Lesičnega, Zagorja in Pilštanja bodo še bolj učinkoviti pri svojem delu, saj so bogatejši za težko pričakovano avtocisterno GVC 24/60. Po besedah predsednika Roberta Volavška je novost stala 220 tisoč evrov, 70 % denarja je prispevala občina Kozje, ostalo so darovali krajani in krajanke ter drugi donatorji, za kar so jim gasilci neizmerno hvaležni. "Novo avtocisterno za 6 tisoč litrov vode bomo lahko uporabljali na vseh intervencijah, ki bodo potrebne v domačem kraju, sosednjih krajih naše občine ali izven občine. Najraje pa videli, da bi vozilo bilo samo v garaži ali bi služilo le za prevoz vode," pravi Volavšek.

Največ težav povzroča narava
Gasilci v tem delu Kozjanskega imajo sicer več dela kot s požari z odpravljanjem posledic naravnih nesreč. Po Volavškovih besedah namreč vedno pogosteje posredujejo po neurjih, ki povzročajo poplave in zemeljske plazove. Društvo šteje 240 članov, od tega 65 operativcev, ki so v vsakem trenutku pripravljeni na intervenciio. Pohvalijo pa se lahko tudi s številčnim podmladkom. Mladi po Volavškovih besedah zelo radi hodijo na izobraževanja in tekmovanja, zadnjih letih pa dosegajo zelo dobre rezultate, saj se redno uvrščajo na regijska in tekmovanja. (SP)

Galerija slik