januar 23, 2015

PGD Steklarna Rogaška z novo avto lestvijo

PGD Steklarna Rogaška letos praznuje 70-letnico obstoja. Jubilej je še toliko bolj slovesen, saj je kupilo pomembno pridobitev – novo avto lestev. Danes so jo gasilci slovesno pričakali na Evropski ploščadi.
Na 32 metrov se je povzpel tudi slatinski župan Branko Kidrič.
Avto lestev je visoka 32 metrov, ponaša se z najmodernejšo tehnologijo. Kot nam je razložil poveljnik društva Luka Bercko, omogoča varnejše in hitrejše reševanje kot stara lestev, ker ima na vrhu košaro nosilnosti 450 kilogramov, je mogoče tudi reševanje več ljudi hkrati. Prav tako lahko z njo pomagajo invalidom na vozičkih. »Je pa ta lestev posebna tudi zato, ker poleg reševanja z višin omogoča tudi reševanje iz globin,« pravi Bercko in dodaja, da bo potrebnega še kar nekaj izobraževanja, da jo bodo znali gasilci dodobra upravljati.

Do lestve tudi z dobrodelnim koncertom

Avto lestev je stala 650 tisoč evrov, del denarja je zagotovila občina Rogaška Slatina, del društvo s pomočjo donatorjev. A za poplačilo naložbe bo treba zbrati še veliko. Po besedah predsednika društva Mitje Škrabla se dogovarjajo še z ostalimi občinami Obsotelja in Kozjanskega, nagovorili bodo tudi gospodarstvenike, seveda pa upajo, da bodo kakšen evro darovali tudi občani. Priložnost bodo imeli že v nedeljo, ko PGD Steklarna Rogaška pripravlja veliki dobrodelni koncert. Avto lestev bodo uradno prevzeli julija, ko društvo obeležuje visoki jubilej. (AD)

Galerija slik