december 27, 2018

Po belih strminah že tudi na Celjski koči

Številna višje ležeča smučišča so vrata odprla že v začetku decembra, nižje ležeča pa na večjo pošiljko snega še čakajo. A ne na Celjski koči, kjer že lahko naredite prve zavoje po belih strminah. Umetno zasneževanje so jim omogočile nizke temperature.

Nizke temperature v zadnjem tednu so omogočile, da so na Celjski koči zagnali naprave za zasneževanje in 22. decembra začeli novo smučarsko sezono. (Foto: FB Celjska koča)

Računajo na dobro in dolgo smučarsko sezono
Smučišče Celjska koča pod Tolstim vrhom leži na nadmorski višini 834 metrov, zato je pri zagotavljanju snega do večje snežne pošljke odvisna od nizkih temperatur in umetnega zasneževanja. V minulih dneh so bile vremenske razmere ugodne, zato so odprli del smučišča. Kje lahko smučate in kdaj, razlaga vodja hotela Celjska koča Gregor Bezlaj:

Kakšne pa so cene vozovnic?

Na otroškem poligonu je približno 35 centimetrov snega, na progi Celjska koča 1 pa med 15 in 20 centimetrov. Na smučišču nad Celjem upajo na kakšno večjo pošiljko naravnega snega in na čim daljšo smučarsko sezono. Če jim bodo temperature naklonjene, računajo, da jo bodo podaljšali do 10. marca. (NS)