oktober 6, 2017

Po dobrodelni dežnik v Celje

Celjsko mestno jedro bodo znova polepšali pisani dežniki. Na že tretjem Festivalu dežnikov bodo lionisti s Celjskega denar zbirali za nabavo opreme za kombi, s katerim socialno ogroženim dostavljajo donirano hrano. Samo avgusta so je razdelili 17.000 kilogramov.

Na letošnjem, tretjem Festivalu dežnikov boste lahko izbirali med dežniki z gozdnimi motivi.

V projektu Donirana hrana vedno več slovenskih mest
Pred štirimi leti so se člani Lions kluba Mozaik Celje lotili projekta Donirana hrana. Do danes se je razširil že v 22 slovenskih mest, hrano pa za potrebe socialno ogroženim donira že več kot 70 trgovin. V Celju hrano trije zaposleni preko javnih del vsak večer pripeljejo v razdelilnico hrane na Kidričevi ulici. Tam jo razdelijo v pakete in pripravijo za socialno ogrožene družine iz Celja in okolice. Samo avgusta so prevzeli in razdelili okoli 17.000 kilogramov hrane. Odslej bodo bodo to lažje opravljali z novim kombijem, za katerega so denar zbrali na nedavni dobrodelni tržnici. Da bi hrano dostavljali na varen in higienski način, morajo kombi zdaj še primerno opremiti. Obložili ga bodo s termo materialom in vanj vgradili hladilno napravo. Denar za opremo bodo celjski lionisti zbirali na sobotnem festivalu dežnikov.

Dežniki kot gozdne hišice
Obiskovalci si bodo lahko v središču mesta ogledali okrašene dežnike, ki so jih letos okrasili otroci iz vrtcev in osnovnih šol iz Celja, Dobrne, Vojnika, Žalca, Šentjurja in Štor. Motivi so letos gozdni, pravi predsednica Lions kluba Mozaik Celje Lorena Hus in dodaja, da bodo dežniki kot nekakšne gozdne hišice, gobice ali hiške za gozdne živali. Nekaj dežnikov so tudi letos poslikali celjski slikariji in umetniki, vsi dežniki pa bodo na voljo obiskovalcem v zameno za dobrodelne prispevke. Vabljeni, da se jim pridružite to soboto dopoldne v celjskem mestnem jedru in si izberete svoj dežnik. (NS)