maj 21, 2019

K ribniku Vrbje vabi Ponirkova postojanka

Občina Žalec je ob ribniku Vrbje prenovila info center, po novem se imenuje Ponirkova postojanka. Ime je dobil po ponirku, najštevilčnejši vodni ptici, ki prebiva na tem območju. V postojanki se lahko okrepčate, kaj preberete, izveste kaj novega, najmlajši se lahko tudi igrate.

V Ponirkovi postojanki lahko spoznavate ptice, ki živijo ob ribniku Vrbje in raziskujete kolesarske poti speljane po okolici. (Foto: ZKŠT Žalec)

Slovesno odprtje ta konec tedna
Ribnik Vrbje je s svojimi naravovarstvenimi vsebinami in ponudbo del Krajinskega parka Vrbje z zaledjem in spada pod zavarovano območje. Nastal je pred skoraj štiridesetimi leti, ko so zgradili kanalizirani dotok vode iz Struge in vodo zajezili z nasipi. Info center pri ribniku ni novost, obstaja že več let, se pa odslej ponaša z osveženo podobo, za katero je občina Žalec odštela okoli 10.000 evrov. Nadela mu je tudi novo ime, Ponirkova postojanka. Ponuja obnovljen gostinski del, otroški kotiček z igrali in knjižnico. Sabina Palir iz Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec dodaja še: 



Okrog ribnika Vrbje so sicer že speljane tematske poti: Srčna pot, Pot ob Savinji, Hmeljko hops in Hmeljska pot. Ponirkovo postojanko bodo slovesno odprli ta petek, ko pripravljajo animacijo za otroke, jezdenje ponijev, opazovanje ptic z daljnogledom in glasbeni nastop. Sicer pa lahko postojanko obiščete med tednom med 15. in 20. oziroma 21. uro, ob vikendih in praznikih pa med 9. in 20. oziroma 21. uro. V poletnem času bodo delovni čas podaljšali. (NS)