avgust 31, 2017

Po pomoč, novo znanje ali na druženje v SOCIO

Od sredine marca v Celju deluje Večgeneracijski center SOCIO, ki dejavnosti pripravlja tudi v Šentjurju, Rogaški Slatini in Slovenskih Konjicah. Center uporabnikom vseh generacij nudi najrazličnejše programe, delavnice in izobraževanja, ki so vse brezplačne.

Gonilna moč projekta večgeneracijskega centra so štiri dame. Na fotografiji ( od leve proti desni) Lidija Sovinc iz Ljudske univerze Rogaška Slatina, Suzi Kvas iz JZ Socio, Alenka Testaniere iz Razvojne agencije Kozjansko ter Neža Pavlič Brečko iz Mladinskega centra Dravinske doline.

Skupaj za večjo vključenost ranljivih skupin
Večgeneracijski center Socio je projekt večih partnerjev iz Celjske regije, nosilec pa je celjski javni zavod Socio. Skupaj s partnerji, Mladinskim centrom Dravinjske doline, Razvojno agencijo Kozjansko in Ljudsko univerzo Rogaška Slatina, je konec lanskega leta uspešno kandidiral na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropskega socialnega sklada ter tako pridobil denar za izvajanje aktivnosti do konca leta 2021. Celotna vrednost projekta je 875.000 evrov. Skoraj 600.000 evrov prispevata Ministrstvo za delo in Evropski socialni sklad. Program večgeneracijskega centra ne deluje le lokalno, ampak tudi regionalno, saj dejavnosti za vse generacije nudijo tudi partnerji projekta. Odziv uporabnikov je dober, nekateri prihajajo zgolj na druženje, drugi se ob tem z veseljem tudi kaj novega naučijo. Katere dejavnosti so na voljo v Večgeneracijskem centru SOCIO v Celju, preverite tukaj. Kaj vse nudijo partnerji iz Slovenskih Konjic, Šentjurja in Rogaške Slatine pa prisluhnite v spodnjih posnetkih. Nina Slak je gostila direktorico Mladinskega centra Dravinjske doline Nežo Pavlič Brečko, direktorico Razvojne agencije Kozjansko Alenko Testaniere ter direktorico Ljudske univerze Rogaška Slatina Lidijo Sovinc. (NS)

Datoteke

VEČGENERACIJSKI CENTER SOCIO 1 DEL

VEČGENERACIJSKI CENTER SOCIO 2 DEL

VEČGENERACIJSKI CENTER SOCIO 3 DEL