september 6, 2016

Po poslovne priložnosti na 49. MOS

Pred vrati je 49. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti v Celju. Na največjem tovrstnem sejemskem dogodku v širši regiji se bo predstavilo več kot 1.500 razstavljavcev iz 35 držav. Njihovo zanimanje iz leta v leto znova raste.

Program letošnjega MOS-a, ki bo med 13. in 18. septembrom, so na novinarski konferenci predstavili (od desne proti levi) Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem, Nina E. Pangerl, vodja odnosov s tujino CS, Renata Košenina, vodja prodaje CS

Od gradnje do kulinarike in kampiranja
Letošnji MOS bo ob tradicionalnem programu predstavitve podjetij in obrti ponudil tudi nekaj novosti. Organizatorji obljubljajo bogato kulinarično ponudbo in še pestrejšo ponudbo karavaning in kamping opreme. Ravno na teh dveh področjih v Celjskem sejmu beležijo največji porast zanimanja med razstavljavci. Na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki gradijo ali obnavljajo. Poleg izdelkov in storitev jim bodo na voljo tudi brezplačne MOS-ove svetovalnice.

Podjetniki do informacij iz prve roke
Čeprav je Mednarodni sejem obrti in podjetnosti zanimiv za prav vsakega posameznika, pa je v prvi vrsti namenjen podjetnikom in obrtnikom. Tudi njim bodo letos posvetili pozsebno pozornost. Največji sejemski partner, Obrtna zbornica slovenije, bo organizirala brezplačna podjetniška svetovanja s področja gospodarskega, civilnega, davčnega in delovnega prava, računovodstva in knjigovodstva. Se bo pa letos prvič celovito predstavilo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Njegovi predstavniki, z ministrom Zdravkom Počivalškom na čelu, bodo od torka do petka med 17. in 18. uro na voljo za informacije o delovnih področjih ministrstva. Organizirali bodo različne delavnice, predstavitve dobrih praks in možnosti vstopa na tuje trge. Sprejemali bodo tako podjetja kot posameznike. 

MOS odskočna deska za tujino
Podjetniki in obrtniki, ki razmišljajo o širitvi na tuje trge, bodo na 49. MOS-u dobili koristne informacije. Na sejmu bodo namreč sodelovali številni tuji razstavljavci, obetajo se mednarodna poslovna srečanja in skupinske predstavitve tujih držav, ki odpirajo nove priložnosti. Največjo skupinsko predstavitev letos znova pripravlja Kitajska, med tujimi državami boste na Celjskem sejmišču lahko zasledili še Hrvaško, Indijo, Srbijo, Tajvan, Venezuelo, Kanado, Veliko Britanijo in prvič Ukrajino. Letošnji MOS se bo začel 13. in bo trajal do 18. septembra.  (NS)