avgust 27, 2019

Po poti med krošnjami na Rogli prvič 20. septembra

Znan je datum odprtja Poti med krošnjami Pohorje. Turistično atrakcijo na Rogli bodo odprli 20. septembra. Računajo, da bo stolp s toboganom in okoli kilometrom razglednih lesenih poti privabljal obiskovalce od blizu in daleč.

Stolp in večino poti je na Rogli že videti. Še nekaj tednov je časa za končanje projekta. (Foto: FB Gradnje Marguč)

Po razgled in adrenalin
Osrednja točka poti med krošnjami bo 35 metrov visok leseni stolp, okoli njega bodo speljane lesene poti, ki se bodo dvigale do 20 metrov visoko. Adrenalinski navdušenci se boste ob tem lahko s stolpa spustili celo po toboganu, dolgem 40 metrov. Na uradni Facebook strani projekta so zapisali, da bodo novo turistično atrakcijo, vredno dobre 4 milijone evrov, ki jo financira investitor s Češke, odprli 20. septembra. Še podrobneje o projektu preberite TUKAJ.

Pogled v notranjost stolpa. (Foto: FB Gradnje Marguč)

Finalist natečaja Snovalec
Sicer pa je Pot med krošnjami Pohorje finalist natečaja Snovalec, ki ga pripravlja Slovenska turistična organizacija. Kot so zapisali, z njim spodbujajo inovativnost in razvoj 5-zvezdičnih doživetij, zato so letos še dodatno okrepili podporo perspektivnim naložbam. Poleg Poti med krošnjami Pohorje sta še dva finalista – Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom ter projekt Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini. (AD)

Poti nad drevesnimi krožnjami bodo ponujale pogled daleč naokoli. (Foto: FB Gradnje Marguč)