avgust 16, 2020

Po prvih testiranjih novih okužb v šmarskem domu ni

»Sporočamo, da so rezultati brisov pri 27 stanovalcih in 6 zaposlenih, ki so bili odvzeti včeraj, vsi negativni,« so sporočili iz šmarskega doma upokojencev, kjer so v petek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od stanovalk. Zdaj čakajo teste še 33 testiranih zaposlenih.

Šmarski dom upokojencev je bil spomladi najbolj na udaru zaradi novega koronavirusa. Okužila se je velika večina stanovalcev. Upajo, da je tokratna okužba osamljena. (Foto: Štajerski val)

O okužbi v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah smo poročali včeraj, kako so jo odkrili in kako so ukrepali, preberite in direktorici Gordani Drimel prisluhnite TUKAJ. Takoj so odvzeli brise stanovalcem in zaposlenim, ki so bili s stanovalko v tesnem stiku, to jutro so dobili rezultate, vsi brisi so bili negativni. »Danes so že bili odvzeti brisi pri 33 zaposlenih, ki so bili v zadnjem mesecu v kontaktu s pozitivno stanovalko. Vsi zaposleni se počutijo dobro in ne kažejo nikakršnih znakov okužbe. Po navodilih epidemiološke službe do prejema rezultatov, ki jih pričakujemo v večernih urah, ostajajo vsi predvideni protokoli tako pri stanovalcih kot zaposlenih,« ob tem sporočajo iz doma. (AD)