december 13, 2018

Še malo in zagorelo bo v mestnem ognjišču

V Šentjurju bodo decembrski praznični čas polepšali s prireditvami na Mestnem trgu. V mestnem ognjišču bodo zakurili v začetku prihodnjega tedna, pri oblikovanju programa pa so poseben poudarek namenili najmlajšim. Vrhunec bosta silvestrovanji za otroke in odrasle.

Tole zloženko s programom decembrskega dogajanja v Šentjurju bodo gospodinjstva prejela na domove. (Foto: Štajerski val)

Tokrat v šotoru 
December ob mestnem ognjišču so Šentjurčani prvič pripravili lani, tokrat ga nadgrajujejo. Novost bo šotor na Mestnem trgu, tako da morebitno slabo vreme ne bo moglo pokvariti zabave. Sicer pa direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik pravi:

 

December ob mestnem ognjišču bodo odprli v ponedeljek, 17. decembra, ko bodo ogenj v ognjišču prižgali skavti. Zatem se ves prihodnji teden ter med 27. in 30. decembrom vsako popoldne obetajo otroške delavnice in animacije, ples, glasba, pravljice, lutke, tudi šport. Še posebej bodo vabile brezplačne palačinke za otroke, gneča pa bo gotovo tudi 23. decembra, ko bo Šentjur obiskal Božiček. Bodo pa zabavo našli tudi vsi ostali, med drugim bodo nastopili Pihalni orkester Šentjur, ansambel Pik ter številni zbori.

Program Decembra ob mestnem ognjišču sta novinarjem predstavila direktor RA Kozjansko Jure Raztočnik in šentjurski župan Marko Diaci. 

Vstop v novo leto z zabavama na prostem
Tudi leto 2019 boste v Šentjurju lahko pričakali na zabavi na prostem. Na silvestrovanju vas bo zabaval priljubljeni ansambel Petka, že popoldne pa bodo v novo leto slovesno vstopili najmlajši, na otroškem silvestrovanju. Obljubljajo, da takrat pridejo tudi zimski škrati in vile, pa tudi Božiček in dedek Mraz. Podroben program Decembra ob mestnem ognjišču najdete TUKAJ. (AD)