avgust 14, 2020

Po znanje in zabavo že kmalu v Tehnopark Celje

Septembra bodo v Celju v stavbi nekdanje veleblagovnice na Gubčevi ulici odprli zabavno-tehnološki park, kjer bosta znanost in naravoslovje predstavljena na zabaven način. Tehnopark Celje je prvi tovrstni park v Sloveniji. Mi smo ga že obiskali. Kako je bilo, preverite v članku.

Tehnopark Celje naj bi vrata odprl v prvem tednu septembra. (Foto: Radio Štajerski val)

Namen Tehnoparka Celje je na igriv in zanimiv način pri mladih vzbuditi inovativnost in zanimanje za naravoslovne predmete, ob tem pa jim pokazati, da je znanost lahko tudi zabavna. V zabavno-tehnološkem parku je 53 interaktivnih igralnih postaj, ki zajemajo 7 različnih področij. Direktorica Tehnoparka Celje Andreja Erjavec razlaga:



Stavba nekdanje veleblagovnice je s Tehnoparkom dobila tudi lepšo zunanjo podobo.

Eksponati in igralne postaje so razstavljeni v dveh nadstropjih.

Vse igralne postaje so narejene tako, da jih morate preizkusiti.

Po posameznih postajah vas bodo vodili tehno vodniki. Tehnopark pa ni namenjen samo otrokom in mladostnikom, pač pa bo zanimiv vsem generacijam. Erjavčeva našteva:



Eva je bila nekaj trenutkov v ogromnem milnem mehurčku.

Nina je sedela na okenski polici Celjskega doma, a le s pomočjo iluzije.

V simulatorju letenja boste lahko poleteli iz katerega izmed bližnjih hribov, pri tem pa čutili veter in vse tresljaje.

Interaktivne igralne postaje so razstavljene v dveh nadstropjih, v tretjem so prostori za sestanke in različne delavnice, tudi kuhinja za kulinarično ustvarjanje. Tehnopark Celje bo svoja vrata predvidoma odprl v prvem tednu septembra, nato bo odprt od srede do nedelje, od 10. do 18. ure.
Kako pa je z vstopnicami?



V Tehnoparku imajo tudi zanimiva ogledala, ki vas zožijo, razširijo ali zlomijo.

Spoznali boste, da je lahko fizika zelo zabavna.

Že pred uradnim odprtjem je za Tehnopark Celje precejšnje zanimanje. Zlasti se nad obiskom navdušujejo osnovne šole, ne le celjske, pač pa iz vse Slovenije, z njimi se že dogovarjajo za različne ekskurzije in aktivnosti. Erjavčeva pravi, da bodo s svojim programom sledili šolskemu programu in tehničnim dnem, sodelovanje pa napoveduje tudi s srednjimi šolami. V Tehnoparku bodo sicer omogočili tudi praznovanje rojstnih dni. Več informacij o novi pridobitvi v Celju najdete TUKAJ. Še nekaj utrinkov z našega obiska pa si poglejte v galeriji. (EP, NS)