februar 28, 2020

Počitnice na radiu: otroci v vlogi radijskih voditeljev

Zimske počitnice so skoraj pri koncu. Na Štajerskem valu smo poskrbeli, da bodo petim učencem iz naših krajev ostale še v posebej lepem spominu. Postali so namreč radijski (so)voditelji. Prisluhnite, kako odlični so bili!

Matejeva prva ljubezen je harmonika. In ob obisku našega radia je seveda ni pozabil doma.

Kot prvi je v ponedeljek v moje jutro s Katjo in Davorjem prišel sedmošolec Šentjurčan Matej Zalar. Ker igra harmoniko, sta z Davorjem takoj našla skupni jezik in Matej, ki ga vidite na naslovni fotografiji tega članka, je seveda ob obisku tudi raztegnil svoj meh:

Na pustni torek je k nam prišla miška. Pravzaprav šestošolka Larisa Šeligo iz Rogaške Slatine. Medtem ko je Davor na terenu delil krofe, se je v studiu pridružila Super Mariu oz. naši Katji.



Alja Vahen je sedmošolka iz Zibike, ki jo je zelo zanimalo, kakšno je delo na radiu. In navdušena je bila, da je del sredinega jutra lahko preživela pred radijskim mikrofonom.



Še ena zgovorna učenka je bila z nami, Valerija Senica, osmošolka iz Zagorja pri Lesičnem. Njej mikrofon bil povsem tuj, saj pridno sodeluje pri šolskem radiu v OŠ Lesično.



Če smo počitnice začeli s fantovskim glasom pred našim mikrofonom, smo jih tako tudi zaključili. Petkova Katjina družba je bil petošolec Gašper Kuraj iz Zibike.



Tako pestre so bile počitnice na Štajerskem valu. Se že veselimo naslednjih. (AD)