februar 4, 2019

Na gradu Podsreda boste lahko tudi prespali

Občina Kozje bo na gradu Podsreda uredila nove turistične namestitve. Tako želi privabiti domače in tuje goste, predvsem tiste, ki jih zanimajo kulturna dediščina, ohranjena narava, mir, sprostitev in klasična glasba.

V novih prostorih bomo lahko doživeli veliko glasbenih in sprostitvenih užitkov. (Foto: JZ Kozjanski park)

6 grajskih soban, 16 ležišč
Občina Kozje bo letos na gradu Podsreda uredila 16 ležišč in tako oblikovala inovativen turistični produkt, ki se navezuje na povezovanje narave in kulture. Kot ugotavljajo na občini, v Obsotelju in na Kozjanskem že vrsto let obstaja bogata ponudba glasbenih prireditev klasične glasbe, ki pa je razdrobljena, slabo promovirana in terminsko neusklajena med organizatorji. Posledica tega je slab obisk teh prireditev. Poleg tega, zlasti na območju Kozjanskega parka, opažajo velik interes vrhunskih izvajalcev klasične glasbe z vsega sveta, da bi v tem odmaknjenem naravnem in kulturnem okolju preživljali svoj prosti čas in hkrati glasbeno ustvarjali. Ker gre za zelo zahtevne goste, jim trenutno ne morejo zagotoviti zadostne količine kakovostnih nastanitvenih kapacitet in spremljajočih sprostitvenih storitev. Kozjanska občina bo zato po besedah županje Milence Krajnc v prvi etaži spodnjega gospodarskega poslopja na gradu Podsreda dokončala ureditev šestih prostorov, s čimer bo zagotovila 16 novih prenočišč:

Za več domačih in tujih gostov
Z novimi namestitvami želijo zadostiti vse večjemu povpraševanju za nastanitve v odmaknjenem, naravnem in kulturnem okolju Obsotelja in Kozjanskega, prav tako želijo omogočiti vrhunskim glasbenikom bivanje v neposredni bližini grajske stavbe, razlaga Milenca Krajnc:

Županja je prepričana, da bodo z novimi namestitvami na gradu Podsreda povečali turistični obisk tega območja. Grajski apartmaji naj bi bili vseljivi še letos. Občino bodo stali približno 100 tisoč evrov. (tekst: SP, foto: Kozjanski park)

Galerija slik