januar 22, 2020

Marko Drofenik z ministrstva na občino

Podčetrtčan Marko Drofenik bo novi tajnik Občine Rogaška Slatina. Izbrali so ga na javnem natečaju. Na mesto tajnika občine prihaja z gospodarskega ministrstva, nasledil pa bo Marjana Čuješa, ki je nepričakovano umrl oktobra lani.

Marko Drofenik dobro pozna delovanje lokalne in državne uprave.

16 prijav, 5 popolnih
Iz občinske uprave Občine Rogaška Slatina so nam potrdili, da je izbrani kandidat Marko Drofenik. Dodali so, da so na javni natečaj, ki je bil objavljen lani novembra, prejeli 16 prijav, le pet je bilo popolnih. Drofenik, ki živi v sosednji občini Podčetrtek, je trenutno zaposlen na ministrstvu za gospodarstvo, kot generalni direktor direktorata za regionalni razvoj. Med drugim je tesno vpet v projekt oživljanja Vonarskega jezera, na območju občin Rogaška in Podčetrtek.

Želeli smo ga povprašati, zakaj se je odločil delo na ministrstvu zamenjati za delo v občini, a se na naše klice še ni odzval. Tako tudi še ni znano, kdaj bo nastopil novo službo. Kot je razvidno iz razpisa, so med nalogami tajnika Občine Rogaška Slatina sicer med drugim neposredna pomoč pri vodenju strokovnih nalog, vodenje projektnih skupin za najzahtevnejše in ključne projekte, vodenje in odločanje v najzahtevnejših upravnih postopkih ter organizacija upravnega poslovanja. (AD)