september 21, 2016

Podčetrtek gosti evropsko veteransko prvenstvo v badmintonu

Od 18. do 24. septembra gostijo v Podčetrtku evropsko veteransko prvenstvo v badmintonu. V različnih kategorijah tekmuje več kot 1000 igralk in igralcev iz 36 držav.

Tekmovanja v večnamenski športni dvorani Podčetrtek so od osmih zjutraj do devetih zvečer, ogled je brezplačen.

Rekordna udeležba
Udeležba na tem evropskem prvenstvu je rekordna, saj se tekmovanja udeležuje 1014 igralcev iz 36 držav. Tekmovalci, stari od 35 let pa do več 70 let, se v Podčetrtku merijo v petih panogah in osmih starostnih kategorijah. Slovenijo predstavlja 30 igralcev. »Nimamo nobenega izrazitega favorita. Če bo kateri od naših tekmovalcev prišel do četrtfinala, bo to že zelo lep rezultat,» ocenjuje sekretar Badmintonske zveze Slovenije in vodja tekmovanja Matevž Šrekl. Vrhunec tekmovanj bo v soboto, ko bodo na sporedu finalne tekme.

Podčetrtek se je izkazal kot dober gostitelj
Organizacija največjega evropskega tekmovanja je po Šreklovih besedah zelo veliko priznanje za Slovenijo. »Naša država tako veliko tekmovanje gosti prvič, počaščeni smo da, nam je Evropska zveza zaupala organizacijo prvenstva,« razlaga Šrekl in poudarja, da se je Podčetrtek izkazal kot dober gostitelj. »Z občino Podčetrtek in Termami Olimia zelo dobro sodelujemo že nekaj let. V Podčetrtku smo izvedli že dve mednarodni poletni šoli badmintona, imeli smo skupščino Evropske zveze… Pogoji tukaj so nam pisani na kožo, športna dvorana je v neposredni bližini hotelov, tako da dodatni prevozi niso potrebni. V ta zdraviliški kraj se zato radi vedno znova vračamo,« še pravi sekretar Badminton zveze Slovenije Matevž Šrekl. (SP)

Galerija slik