april 7, 2016

Podčetrtek križišče vina in čokolade

V Podčetrtku se pripravljajo na drugi festival vina in čokolade. Organizator prireditve, Turizem Podčetrtek, je podrobnosti festivala, ki bo 7. maja, predstavil na včerajšnji novinarski konferenci. Napoveduje paleto vrhunskih in izbranih vin ter čokoladnih mojstrovin, pritegnil naj bi tudi zanimiv spremljevalni program.

Organizacijski odbor Festivala vina in čokolade.

Ob stojnicah pestro festivalsko dogajanje
Po besedah direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje bo festival združil 65 razstavljalcev iz vse Slovenije, kar je 20 več kot lani. Precej pozornosti bo namenjene tudi spremljevalnemu programu. «Festivalsko dogajanje bodo spremljale degustacije, otroške čokoladne delavnice, kuharsko doživetje ter zabavno-glasbeni program. Na odru bomo lahko prisluhnili tenoristu Janezu Lotriču in skupini MI2. Novost letošnjega festivala je še razstava preš, slikarsko ustvarjanje iz vina in čokolade v art kotičku, prav tako pa bosta dva domača umetnika in rezbarja ustvarjala iz čokolade,« razlaga Misja in ob tem poudarja, da bo festival združil tudi lokalne ponudnike Obsotelja in Kozjanskega. 

Novost gostinska ponudba in turistični vlakec
Organizatorji so se letos potrudili, da bodo na festival opozarjali tudi lokalni gostinci. Slednji bodo namreč teden dni pred festivalom pripravili kulinarični teden vina in čokolade, pri njih bodo lahko obiskovalci uživali v razvajanju štirihodnega menija s pridihom vina in čokolade. Da bi festival postal tudi dogodek za družine, bo za obiskovalce skozi ves dan festivala organiziran prevoz s turističnim vlakcem, ki bo izpred večnamenske dvorane, torej iz zlatega Podčetrtka vozil v zlato Olimje. Na poti si bo moč ogledati Pivovarno in Pivnico Haler ter pokusiti posebej za ta dogodek pripravljeno čokoladno pivo, Domačijo Amon, Jelenov Greben, Samostan Olimje in Čokoladnico Syncerus. Po izletu se bodo obiskovalci znova vrnili na prizorišče festivala. Vrhunec dogodka bo proglasitev naj vinske hiše in naj čokoladnice ter županovega vina. Pričakujejo, da bo festival obiskalo okoli pet tisoč obiskovalcev, enkrat več kot lani. (SP)