september 3, 2019

Podobe bistriških domačij vabijo vse generacije

V Slovenski Bistrici bodo konec tedna tradicionalne 23. Podobe bistriških domačij. Dvodnevna kulturno-turistična prireditev prinaša veliko zanimivega za strokovno javnost, predvsem pa za ostale obiskovalce, ki bodo na različne načine spoznavali bogato etnografsko in kulturno dediščino.

23. Podobe bistriških domačij bodo v petek in soboto na Bistriškem gradu in njegovi okolici. (Foto: Radio Štajerski val)

Strokovni petek in živahna sobota
Podobe bistriških domačij bodo v petek postegle s strokovnim posvetom na temo Priložnosti in izzivov na področju kmetijstva, zdrave hrane in podjetništva na podeželju. Direktorica Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica Monika Kirbiš Rojs:

Sobota bo na Festivalu Bistriške podobe namenjena širši javnosti. Kaj se obeta, direktorica Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica Herta Žagar:

S starodobnimi vozili se boste lahko tudi brezplačno popeljali. Precejšnja pozornost je tudi letos na Podobah bistriških domačij posvečena rokodelcem. Anja Zamuda iz Centra domače in umetnostne obrti Slovenska Bistrica na kratko povzema njihov program:

Čebelarji se veselijo obiska mladih
Sicer pa dan odprtih vrat Čebelarskega centra Slovenska Bistrica in predstavitev dejavnosti pripravlja tudi Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica, ki vabi predvsem najmlajše obiskovalce, pravi Franc Oder in razlaga:

Najmlajši bodo lahko spoznavali tudi življenje na kmetiji. Obiskali jih bodo več, pravi Marija Kresnik, vodja enote Kmetijske svetovalne službe Slovenska Bistrica:

Dogajanje v Bistriškem gradu in njegovi okolici bo ta konec tedna pestro tudi po zaslugi Medobčinske zveze turističnih društev Slovenska Bistrica, ki pripravlja različne igre in predstavitve. Podrobnejši program najdete v spodnji galeriji, sicer pa organizatorji poudarjajo, da boste Podobe bistriških domačij najbolje doživeli, če jih boste obiskali. (NS)


Galerija slik