julij 22, 2020

Pohorje vabi 365 dni

19 podravskih, savinjskih in koroških občin to poletje vabi k odkrivanju bolj skritih kotičkov Pohorja. S kampanjo Pohorje 365 pa prav tako poudarjajo, da Pohorje vabi skozi vse leto.

Nekatere lokacije na Pohorju že zdaj obišče precej ljudi. Partnerstvo za Pohorje želi povabiti tudi na bolj skrite kotičke Pohorja. (Foto: Štajerski val)

Partnerstvo za Pohorje, ki združuje 19 podravskih, savinjskih in koroških občin, želi na Pohorje obiskovalce privabiti skozi vse leto. Zato so pripravili kampanjo Pohorje 365. Vanjo so združeni regionalne destinacijske organizacije, turistične agencije in turistični ponudniki. Povezovanje, pravi koordinatorica Partnerstva za Pohorje Klavdija Gornik, je v turizmu zelo pomembno:

Prav tako pa želijo, kot pravijo v Mariborski razvojni agenciji, ki je pobudnik kampanje, pomagati ponudnikom v novi resničnosti, ki jo prinaša koronavirus. Pohorje lahko obiskovalce privabi prav v vseh letnih časih, je prepričana Gornikova:

Obiskovalce želijo v bolj skritih kotičkih
S kampanjo pa želijo turiste spomniti tudi na malo bolj skrite kotičke Pohorja:

Ob tem je Gornikova prepričana, da je kampanja letos še posebej aktualna, saj zaradi koronavirusa marsikdo raziskuje kotičke Slovenije, ki jih še ne pozna. Tako so se pridružili tudi nacionalni kampanji Slovenske turistične organizacije "Moja Slovenija. Zdaj je čas". Za Pohorje in njegove destinacije je tako kar nekaj zanimanja, še pravi Klavdija Gornik:

Tako so oblikovali tudi devet turističnih paketov, ki obiskovalcem omogočajo različna doživetja na Pohorju. (TMG)