marec 19, 2019

Poklon najboljšim zreškim športnikom

Zreški športniki so tudi lani dosegli številne odlične rezultate, ki niso bili spregledani. Najbolj so izstopali dosežki tekačice Renate Vetrih, kickbokserja Aleksa Stračaneka, članske ekipe Nogometnega kluba Zreče in Twirling kluba Zreče. Zato so prejeli nazive naj športnikov in športnih ekip za leto 2018.

Občina Zreče se je s priznanji zahvalila športnikom in športnim ekipam, ki so nizali uspehe lansko leto. (J.M.)

Lani nizala izjemne dosežke
Tekačico Renato Vetrih je tek navdušil v osnovnošolskih letih. Udeležuje se številnih tekaških prireditev. Največ ji pomeni Konjiški maraton, ker je na njem deležna spodbude domačih navijačev. Lani je že tretjič zapored osvojila 1. mesto v teku na 5 km, že tretjič je postavila rekord proge na tej razdalji. V skupnem seštevku Fatburn pokala Slovenije je dosegla 2. mesto, prav tako 2. mesto v pokalu Nočnih tekov Slovenije. Samo lani je sodelovala na 20. maratonih, vedno je posegala po prvem ali drugem mestu. Kickbokser Aleks Stračanek trenira v klubu borilnih veščin Proficiogroup Hwarang Maribor. Tekmuje v disciplini Full Contact in sicer v kategoriji -63,5 kg. Od leta 2014 je osvojil kar nekaj medalj, vendar je bilo prav leto 2018 zanj prelomno. Osvojil je medalje na vseh treh velikih tekmovanjih. Največ mu pomeni tretje mesto na evropskem prvenstvu, ki ga je lani gostil Maribor.

Uspešne twirling plesalke in nogometaši
Članska ekipa Nogometnega kluba Zreče je naziv najboljše moške športne ekipe prejela za uspešne nastopa v 3 slovenski nogometni ligi – sever. V sezoni 2017/2018 je v ligi – sever zasedla 6. mesto, letos so na polovici odigranega prvenstva sedmi. V pokalnem tekmovanju medobčinske nogometne zveze Celje se je ekipa uvrstila v polfinale, kjer bo igrala z ekipo NK Brežice, ki sicer nastopa v 2. slovenski nogometni ligi. Članice Twirling kluba Zreče so z državnega prvenstva prinesla 16 medalj, od tega 8 zlatih. Neža Založnik ter Lucija in Tjaša Lamut so prejele laskavi naziv Twirling zveze Slovenije za Naj športnice leta. Nika Vetrih in Maruša Ledinek pa sta si na evropskem prvenstvu priborili naslov evropskih prvakinj ekipno in podprvakinj v parih. (BF)