junij 14, 2019

Poleti v Konjicah številna zveneča glasbena imena

Poletje v Slovenskih Konjicah bodo tudi letos zaznamovali različni dogodki, najbolj v ospredju pa ostaja glasba. Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji bodo postregli s petimi koncerti, prvi bo že nocoj. Julija pa se v staro mestno jedro vračajo Sobotne poletnice.

Žička kartuzija bo znova gostila Poletne glasbene večere, pestro pa bo tudi v starem mestnem jedru Slovenskih Konjic. (Foto: Stajerski val)

Pet koncertov prinašajo Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji. Prvi bo že nocoj, v petek, predstavila se bo Nina Strnad. V nekdanjem samostanu bodo tako zazvenele slovenske popevke, avtorske skladbe in jazz. Naslednja na vrsti bo Siddharta, ne pozabili ne bodo niti na dalmatinski melos. Dogajanje v kartuziji našteva direktorica konjiške knjižnice Renata Klančnik:

Tik pred iztekom tega meseca pa bo glasba napolnila tudi ulice starega mestnega jedra Slovenskih Konjic. Do konca avgusta se bo tudi tam zvrstilo pet koncertov različnih žanrov. Prvi bo nastop Maje Založnik & Moonshine, ki jim bodo sledili koncerti Zbijazz banda, The power für den bauer, Julije Lubej & co, na koncu pa še koncert skupine Jeannette.

Vrnitev k pripovedi
Med poletnimi počitnicami bodo nekaj zase našli tudi najmlajši. Za Domom kulture v Slovenskih Konjicah bodo trikrat prižgali Sobotne pravljične kresničke. Posvetili jih bodo zgodbam treh dežel - deželi Indijancev, gusarjev in deželi dvornih norčkov. Zgodbe pa bodo v ospredju tudi v novem Medgeneracijskem centru Štib'lc, kjer bodo pripovedovali pravljice in zgodbe, pravi Klančnikova:

Zgodbe bodo pripovedovale konjiške knjižničarke, dogodke pa so poimenovali Predilnice v Štib'lcu. Podrobneje poletne dogodke na Konjiškem najdete TUKAJ. (TMG)