avgust 19, 2015

Poletje jutranjikov Davorja in Katje

Jutranja spremljevalca v Mojem jutru na Štajerskem valu Davor in Katja sta se vrnila s počitnic in spet jima lahko prisluhnete v jutranjem programu na frekvencah 93,7 in 87,6. Kako sta preživela počitnice, nas je zanimalo ...

Davor Pušnik in Katja Žvikart, vaša jutranja spremljevalca na Štajerskema valu.

Katja obožuje lenobna poletna jutra in je uživala v dolgih zajtrkih na domači terasi s svojo družinico, Davor pa se je v tem poletju najbolj veselil prvega morja s svojim sinom Ožbejem, konec avgusta pa ga čaka še 15. jubilej njegovega ansambla Unikat.

Brez česa si ne predstavljaš poletja?
K: Brez morja in počitnic z družino ... Poletje mora biti sončno in vroče. Še posebej so mi všeč poletni večeri, zvok čričkov in svečke name delujejo  pomirjajoče, zato zelo rada zaključim dan na terasi, ko otroka že mirno spita.
D: Brez tega, da ne bi bil cel popikan od komarjev (smeh) ... in seveda nikakor brez morja in hladnega piva ...

S čim se prične tvoje počitniško poletno jutro?
K: Največkrat se začne z mojima otrokoma. Ko smo vsi doma, Gal in Aleks vedno prideta vsaj za par minut v najino posteljo, takšno prebujanje mi je najljubše.
D: S spancem do 12ih, če je sin Ožbej za, seveda ... Jutra so zmeraj prekratka.

Kako preživljaš poletna jutra, ko nisi v studiu in ti kave ne skuha Davor / Katja?
K: Davor je res tako prijazen, da vsako jutro poskrbi za kavo, ampak poletna jutra, ki jih preživim doma skupaj z družino na domači terasi, so vseeno neprecenljiva.
D: Glede na to, da na radiu kavo kuham jaz, Katje glede tega nisem preveč pogrešal (smeh) ...

Tvoje poletne razvade?
K: Nimam posebnih poletnih razvad. Mogoče sončna očala, ta imam res vedno s seboj, pa tudi kremo za zaščito pred soncem zelo redno in rada uporabljam.
D: Veeeliko spanja ... Sicer pa zelo rad kolesarim in hodim na Resevno. Obvezno pečem zunaj na žaru. Še posebej rad se lotim hobotnice izpod peke.

Tvoja najbolj zanimiva poletna dogodivščina?
K: Hmh ... eno leto smo na morju spoznali par, ki je imel punčki dvojčici, ki sta bili rojeni na isti dan kot najina dvojčka. V času dopusta smo se vsak dan družili in še danes smo dobri prijatelji. Fanta se odlično razumeta s puncama in mislim, da prihaja že do prvih simpatij. No, k sreči si je vsak izbral svojo (smeh).
D: Na primer, ko sem šel na dopust v Biograd v kamp in sem pozabil ključe od prikolice. Saj si verjetno mislite, kdaj sem ugotovil, da jih nimam ... Pri tabli BIOGRAD?!?!

Če bi lahko v poletnih dneh odpotoval/-a kamorkoli, kam bi se odpravil/-a?
K: Zagotovo bi izbrala kakšen eksotičen, ne preveč turističen kraj z rajskimi plažami. 
D: Ja, vedno sem si želel obiskati Bali ... Samo za informacijo - rojstni dan imam 22. junija, če slučajno nimate ideje (smeh) ...