avgust 6, 2020

Poletje v Podčetrtku močnejše od korone

V destinaciji Podčetrtek si to poletje kljub koronvirusu prizadevajo ohraniti vsaj del tradicionalnega prireditvenega utripa. V teh dneh obeležujejo Lovrenčevo, ki ga bosta zaznamovala današnja Kuhinja pod gradom in sobotni Lovrenčev sejem. Konec avgusta prinaša še akustični koncert skupine MI2 na gradu Podsreda.

Na Lovrenčevem sejmu suhe robe tudi letos ne bo manjkalo. (Foto: Radio Štajerski val)

Tekmovanja v kuhanju bučne juhe ne bo
Koronairus, ki je letos odpihnil niz prireditev in kulturnih dogodkov, jo je zagodel tudi organizatorjem Poletja v Podčetrtku, ki pa kljub strogim zaščitnim ukrepom pri organizaciji dogodkov niso obupali. Tradicionalnih prireditev, če je le mogoče, ne bodo odpovedali, pač pa prilagodili aktualnim razmeram, pravi direktor TURIZMA Podčetrtek Boštjan Misja. Ta teden bomo lahko v sklopu Lovrenčevega v tem turističnem kraju obiskali kar dva večja tradicionalna dogodka. Na današnji četrtek bo Kuhinja pod gradom, kjer se bodo z lokalnimi dobrotami predstavili lokalni ponudniki hrane in pijače. Na sobotnem Lovrenčevem sejmu pa bodo v ospredju ponudniki lokalnih pridelkov in izdelkov, obeta se tudi spremljevalni glasbeni program s ponudbo hrane in pijače, napoveduje Boštjan Misja:

Na Lovrenčevem sejmu se bo tokrat zbralo od 30 do 40 razstavljalcev. Državnega tekmovanja v kuhanju najboljše bučne juhe pa letos ne bo.

 Domačija Amon iz Olimja je na Kuhinji pod gradom lani ponudila vege burger in bio beef burger. 

Obvezna maska in razkuževanje rok
Organizator, Turizem Podčetrtek, bo skupaj z razstavljalci v skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta zajavno zdravje (NIJZ) in ostalih pristojnih služb sprejel ukrepe za varnost obiskovalcev, razlaga Misja in dodaja, da bo odgovornost vseh udeležencev upoštevanje fizične distance:  

Obe prireditvi bosta v trškem jedru Podčetrtka, zaradi česar bo v četrtek in soboto v času prireditev središče kraja zaprto za promet. Med odmevnejšimi dogodki bo konec avgusta tudi akustični koncert skupine MI2, ki ga bodo gostili v prijetnem ambientu gradu Podsreda. Festivala vina in čokolade, ki so ga načrtovali 5. septembra, pa zaradi strogih ukrepov pristojnih služb v Podčetrtku letos najverjetneje ne bodo izpeljali.(SP)