november 6, 2017

Policija kaznuje in nagrajuje

V tednu pred martinovim policisti po vsej državi poostreno nadzirajo psihofizično stanje voznikov. V akciji Slovenija piha 0,0 niso pozorni le na prisotnost alkohola za volanom, pač pa tudi na prepovedane substance. Če bodo med nadzorom ugotovili, da dosledno upoštevate pravila in ne boste napihali, vas bodo nagradili.

Če boste napihali 0,0 lahko dobite vstopnico za koncert. (Foto: GPU)

Alkohol kriv za vsako tretjo smrtno nesrečo
Policisti ugotavljajo, da je alkohol v prometu še vedno zelo problematičen, predvsem zaradi neodgovorosti voznikov. Na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola. Alkohol pa botruje celo vsaki tretji smrtni prometni nesreči. Lani so po podatkih Generalne policijske uprave alkoholizirani udeleženci povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč in 1.009 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. K spremembi miselnosti in bolj odgovornemu ravnanju v prometu policisti spodbujajo tudi s preventivnimi akcijami, kakršna je Slovenija piha 0,0. Letos jo pripravljajo drugič. Če v nadzoru ne boste napihali, vas bodo nagradili z vstopnico za koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu.

Dva voznika zagotovo ne bosta šla na koncert
Koncerta se zagotovo ne bosta udeležila kršitelja, ki so ju policisti celjske policijske uprave ujeli minuli vikend. Enega so ujeli na štajerski avtocesti, na počivališču Lopata, v krvi pa je imel kar 3 promile alkohola. Drugega neodgovornega voznika so ujeli policisti na Koroškem, alkotest mu je pokazal skoraj 2 in pol promila alkohola v krvi. Obema so policisti na kraju odvzeli vozniški dovoljenji, namesto vstopnic za koncert pa sta dobila obdolžilna predloga. V spodnjem posnetku nasvetom o varnem ravnanju v prometu in lokacijah, kjer so te dni še posebej prisotni policisti, prisluhnite Elvisu Herbaju s Policijske uprave Celje. Podrobneje pa si lahko o akciji Slovenija piha 0,0 preberete tudi TUKAJ. (NS)

Datoteke

NASVET POLICISTA ELVISA HERBAJA