junij 27, 2016

Polni veselja in načrtov v poletne počitnice

Za približno 174 tisoč osnovnošolcev in 75 tisoč srednješolcev so se začele poletne počitnice. Brez pisanja domačih nalog, testov in ustnih spraševanj bodo, če si le niso nakopali kakšnega popravnega izpita, brezskrbno uživali skoraj 70 dni.

Takole so se učenci OŠ Bistrica ob Sotli zbrali v petek, da s prireditvijo počastijo konec šolskega leta. (Foto: OŠ Bistrica ob Sotli)

Ministrica želi brezskrbne počitnice
Ob zaključku šolskega leta je vsem učencem, srednješolcem, njihovim staršem in učiteljem čestitala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. V poslanici je vsem skupaj med drugim zaželela: »da bi našli čas za vse tisto, za kar med šolskim letom ni bilo časa ali priložnosti. Za igro, druženje, za raziskovanje okolice, za otroški in mladostni smeh, za prijateljska druženja« in ob tem še dodala, da naj preživijo brezskrbne poletne dni tako, kot jim je najljubše. Celotni poslanici ministrice prisluhnite TUKAJ. Zakaj so učenci že tako težko pričakovali najdaljše počitnice in ali se jih res vsi veselijo, smo na petkov zadnji šolski dan preverili v Osnovni šoli Bistrica ob Sotli. Prisluhnite v spodnjem posnetku.

Naslednje leto več učencev
V šolske klopi se bodo učenci in dijaki zopet vrnili 1. septembra. Po napovedih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport naj bi v novem šolskem letu izobraževalne ustanove obiskovalo okoli tisoč učencev več kot v minulem. (PŽ)

Galerija slik

Datoteke

Učenci in počitnice ...