junij 8, 2017

Pomagajmo bistriškim šolarjem do nove telovadnice!

Učenci v Bistrici ob Sotli nestrpno pričakujejo, ali bodo dobili novo telovadnico. V akciji Hudo dobra telovadnica so se namreč med več kot 160 šolami uvrstili med štiri slovenske šole, ki najbolj potrebujejo novo telovadnico. Zmagovalca bodo izbrali z javnim glasovanjem, znan bo 16. junija.

OŠ Bistrica ob Sotli si je uvrstitev med finaliste prislužila s predstavitvenim posnetkom Osbos Gym.

Sedanja telovadnica stara in premajhna
Šola v Bistrici ob Sotli je ena od štirih finalistk nagradnega natečaja projekta HUDOdobra telovadnica, ki ga organizira Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Poleg bistriške šole so se v najožji izbor uvrstile še šole iz Izole, Mosta na Soči in Kopra. Zmagovalec bo prejel celovito prenovo telovadnice v višini 55.000 evrov. V projektu je sicer sodelovalo 163 šol, okoli 500 otrok, njihovih staršev in mentorjev, ki so snemali videoposnetke. Ravnatelj Bogomir Marčinković je preboja v veliki finale nadvse vesel, saj bi bila nova telovadnica več kot dobrodošla. "Imeli bi možnost dveh vadbenih prostorov, kar zdaj ni mogoče. Potrebe v kraju so velike, tudi za potrebe društev. V prenovljeno telovadnico bi lahko umestili vse tiste dejavnosti, ki zdaj zaradi pomanjkanja prostora niso mogoče. Imamo namreč košarko, nogomet, rokomet, aerobiko za otroke in odrasle … Nove telovadnice bi bili nadvse veseli tudi vrtčevski otroci," razlaga Marčinković.

O zmagovalcu lahko odločate tudi vi
Odločitev o zmagovalni telovadnici bo znana 16. junija, a Marčinkovič že zdaj ne skriva zadovoljstva, saj se je šoli obrestovala že sama uvrstitev v finale. "Deset finalistov je prejelo nagrado v vrednosti 3.000 evrov, med drugim švedsko klop in druge pripomočke za izvajanje aktivnosti za športno-vzgojni karton. Ker pa smo se nato uvrstili med prve štiri, bomo dodatno prejeli še okoli 3.000 evrov vredno športno opremo od Elan Inventa, ki je znan po zelo kakovostni opremi. Že zdaj smo navdušeni. Če bomo zmagali, bomo pa presrečni," razlaga Marčinković in vabi h glasovanju za njihovo šolo. Zmagovalca bo namreč določilo javno glasovanje na spletni strani Hudo dobra telovadnica. Če želite, da novo, sodobno telovadnico dobijo prav otroci v Bistrici ob Sotli, glasujte TUKAJ za video Osbos Gym vsak dan do 15. junija. (SP) 

Galerija slik