maj 29, 2019

Pomagajmo Celju do rokometne ekipe na vozičkih!

V Celju ustanavljajo rokometno ekipo športnikov invalidov na vozičkih, prvo v državi. Bomo nekega dne zanjo lahko navijali celo na olimpijadi? Eden prvih korakov bo nakup specialnih vozičkov, pri čemer lahko pomagate tudi vi.

V Mesecu športa so v Celju odigrali tekmo košarke na vozičkih, med člani DP Celje Thermana Laško in predstavniki celjskih ženskih in moških košarkarskih in rokometnih klubov. Bomo kmalu gledali tudi rokometaše? (Foto: Občina Celje)

Projekt Rokomet na vozičkih so zagnali na pobudo Maje Užmah, JZ Socio Celje ga izvaja v sodelovanju z Društvom paraplegikov JZ Štajerske in številnih podpornikov, predvsem celjskih športnih društev, pa tudi celjske občine in Rokometne zveze Slovenije. Potrebujejo 10 specialnih vozičkov, ki jih je mogoče uporabljati tako za igranje rokometa kot košarke. Stali bodo približno 50.000 evrov, kako lahko pomagate, direktorica JZ Socio Celje Suzi Kvas:

Celje želi tako postati prvo slovensko mesto z rokometno ekipo na vozičkih, ki bi barve knežjega mesta in Slovenije zastopala na mednarodnih tekmovanjih, celo olimpijadi. Je pa, kot pravi Suzi Kvas, projekt tudi širše zastavljen:

Če želite pomagati pri nakupu specialnih vozičkov za ekipo športnikov invalidov, donacijo nakažite na transakcijski račun SI56 0121 1600 0000 307, sklic 00 8888, naslov Javni zavod Socio, Kocenova 8, 3000 Celje. (AD)