marec 21, 2017

Pomožno igrišče na Dobravi bodo prenovili

Pomožno športno igrišče na konjiški Dobravi bo na veselje številnih ljubiteljev nogometa prihodnje leto tak čas dobilo prenovljeno podobo. Zavod za šport Slovenske Konjice je za izvajalca del izbral podjetje Gradnje Marguč. Pogodba je težka skoraj 250 tisoč evrov.

Pogodbo o prenovi pomožnega igrišča sta v prisotnosti konjiškega župana Mirana Gorinška (v sredini) podpisala direktor Zavoda za šport Matej Šretl (desno) in direktor podjetja Gradnje Marguč Aleksander Marguč (levo).

Denarja za umetno travo še ni
Po besedah direktorja konjiškega zavoda za šport Mateja Šretla je na javni razpis za izvajalca del prispelo devet ponudb, izbrali so podjetje GMI - Gradnje Marguč, uspešno družinsko podjetje s 40-letno tradicijo iz Zgornje Pristave pri Slovenskih Konjicah. V 247 tisoč evrov vredni pogodbi se je zavezalo, da bo pomožno igrišče v Športnem centru Dobrava prenovilo do konca marca 2018. Prenova bo v dveh etapah."Priprave na obnovitvena dela bodo začeli že v tem tednu - najprej z odrivom zemlje, zatem bodo pripravili nasutje, pred tem še geotekstil. Celotno igrišče, ki se nahaja ob potoku Koprivnica, bodo obdali s škarpo in ga tako zaščitili pred morebitnimi poplavami. Prav tako bodo uredili drenažo in ga zasuli z zemljino. Zatem pa ob igrišču postavili še ograjo z lovilno mrežo," pojasnjuje direktor Matej Šretl. Medtem pa se konjiški zavod za šport z Nogometno zvezo Slovenije dogovarja o možnostih za financiranje umetne trave. Kdaj, če sploh, jo bodo položili, pa Šretl še ne more napovedati. (BF)