april 24, 2018

Ponedeljkov kaos na štajerski avtocesti, en poškodovan

Včerajšnje popoldne so zaznamovale težave na štajerski avtocesti pri Slovenski Bistrici. Zvrstilo se je več prometnih nesreč. V eni se je hudo šokodoval madžarski voznik tovornega vozila. Avtocesta je bila zaprta več ur.

V nesreči, ki se je zgodila v popoldanskih urah, se je hudo poškodoval madžarski voznik tovornega vozila. (Foto: PGD Slovenske Konjice)

Odpeljali so ga s helikopterjem
V prometni nesreči ki se je na avtocesti v bližini bencinskega servisa Tepanje zgodila okoli 16. ure, so bila po prvih podatkih udeležena štiri tovorna vozila. Podrobnosti nesreče še niso znane. Se je pa, kot so sporočili s celjske policijske uprave znano, v njej izredno hudo poškodoval madžarski voznik tovornega vozila. S helikopterjem so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Avtocesta proti Mariboru je bila na tem odseku zaradi prevoza ponesrečenca zaprta krajši čas, med tem ko je promet proti Ljubljani zaradi odstranjevanja posledic nesreče stal do poznih večernih ur.

Avtocesta zaprta že dopoldne
Prvič je na tem delu štajerske avtoceste do hujše nesreče prišlo že v dopoldanskih urah. Takrat je tovorno vozilo med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica-jug prebilo varnostno ograjo. Zakaj, še ni znano, zato mariborski policisti očividce prosijo, da pokličejo na Postajo prometne policije Maribor, na telefonsko številko 02/450-20-30, ali na interventno številko policije 113 oz. na anonimni telefon policije 080 1200. Avtocesta je bila nekaj ur tudi takrat zaprta, tako proti Mariboru kot proti Ljubljani. Nastal je večkilometrski zastoj. Ker so številni vozniki avtocesto zapustili, je bila precejšnja gneča tudi na vzporedni regionalni cesti. (NS)

Galerija slik