november 20, 2018

Ponovnega štetja glasovnic v Šmarju ne bo

V Šmarju pri Jelšah je bila razlika med drugim in tretjim mestom na županskih volitvah pičla 2 glasova. Ugibalo se je, ali bo Janko Šket, ki je bilo tretji, zahteval vnovično štetje glasov. Zdaj je znano, da ga ne bo.

Kdo bo sedel na županski stolček v Šmarju pri Jelšah? V tej stavbi sicer ne bo prav dolgo, saj se bo občinska uprava prihodnje leto selila v nekdanji Šmarski hram. (Foto: Štajerski val)

Šket zaupa volilni komisji
V Šmarju pri Jelšah bodo morali volilci še enkrat na volišča, saj bodo o županu odločali v 2. krogu. V njem se bosta pomerila Matija Čakš, ki mu je podporo izreklo 40,97 % volivcev, in David Stupica, ki je dobil 20,77 % glasov podpore oz. zgolj dva glasova več od Janka Šketa. Ponovnega štetja glasov pa v Šmarju pri Jelšah ne bo. Šket, ki mu je po prvih neuradnih izidih najprej že kazalo na drugi krog, namreč ni vložil zahtevka za ponovno štetje volilnih glasovnic:

Ali bo novi šmarski župan postal Matija Čakš ali David Stupica, bo torej znano 2. decembra. Še to. Če Stupica ne bo izvoljen za župana, se bo moral posloviti od lokalne politike. Po do zdaj še neuradnih podatkih občinske volilne komisije namreč ni bil ponovno izvoljen v občinski svet. Podrobneje o razpletu šmarskih volitev smo že poročali tudi TUKAJ (SP)