april 30, 2015

Poskrbimo, da bo naš dom varen

Zadnje tedne so imeli policisti celjske policijske uprave veliko dela z vlomilci. Njihova aktivnost se v času počitnic in praznikov še poveča. In čeprav se letošnji prvomajski prazniki iztekajo, ne bo odveč nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da bo naš dom tudi v času krajše odsotnosti varen. 

Tatovi imajo veliko dela zlasti med prazniki

Da odhajate, naj ve čim manj ljudi
Ko se odpravljate na pot, tudi krajšo, policisti priporočajo, da o tem obvestite čim ožji krog ljudi. Da vas ne bo doma, naj vedo le ožji družinski člani in najbližji sosedje. O svojem odhodu ne pišite obvestil oziroma tega ne objavljajte na spletnih družabnih omrežjih. Pomembno je, da vrednejših predmetov ne puščate na vidnih mestih. Policisti svetujejo, da v času daljše odsotnosti za hrambo vrednih stvari in dokumentov raje najamete sef.

Naj hiša ali stanovanje ne dajeta vtisa, da sta prazna
Za varnost svojega doma lahko največ naredimo sami, poudarjajo policisti. "Ob odhodu od doma poskrbimo, da hiša ali stanovanje ne bosta dajala vtisa, da sta prazna. Sosede ali sorodnike poprosimo, da praznijo naš poštni nabiralnik in se občasno sprehodijo okoli hiše," svetuje Milena Trbulin s celjske policijske uprave, še več nasvetom pa lahko prisluhnete na spodnji povezavi. (NS)

Datoteke

MILENA TRBULIN O UKREPIH ZA VAREN DOM MED ODSOTNOSTJO