november 26, 2019

Poslovil se je Tone Ofentavšek

Umrl je častni občan Slovenskih Konjic Tone Ofentavšek. Bil je ustanovitelj in direktor podjetja Oplast ter dolgoletni predsednik Krajevne skupnosti Tepanje. Odlikovala ga je tudi izjemna skrb za sočloveka in lokalno skupnost. 

Tone Ofentavšek je leta 2015 od takratnega konjiškega župana Mirana Gorinška prejel naziv častni občan.

Anton Ofentavšek je v podjetniške vode zaplul pred petimi desetletji, njegovo podjetje Oplast danes zaposluje več kot 230 ljudi. Ob tem je več kot 40 let vodil Krajevno skupnost Tepanje, ki je, kot poudarjajo mnogi, zgled urejenosti in trajnostnega razvoja. Ofentavšek je bil vse od osamosvojitve občine prisoten v lokalni politiki, s svojimi predlogi in pobudami je tako sooblikoval razvoj občine. Tudi družbena odgovornost mu ni bila tuja, saj je podpiral številna športna in kulturna društva. Vse življenje je sledil svoji filozofiji neprestanega ustvarjanja in osebnega razvoja ter skrbi za dobrobit lokalnega okolja. Star je bil 78 let.

Občina Slovenske Konjice bo ob smrti častnega občana odprla žalno knjigo, vanjo se lahko vpišete v sredo in četrtek med 10. in 15. uro v sejni sobi občine. V četrtek bo tudi žalna seja občinskega sveta. (AD)