februar 5, 2019

Potrjeno: v Resevni poslovni prostori in stanovanja

Ko so pred kratkim začeli obnavljati nekdanjo blagovnico Resevna v Šentjurju, smo se spraševali, ali bodo v objektu po novem poleg poslovnih prostorov res tudi stanovanja. Lastnik objekta, šentjurski podjetnik Boštjan Maček, ki je stavbo kupil na dražbi pred dobrim letom, nam je to zdaj potrdil.

Ta objekt v središču Šentjurja bo kmalu dobil povsem novo podobo. Stroji že brnijo. (Foto: Štajerski val)

Osem stanovanj za prodajo
Resevna, ki je bila nekoč središče nakupov za Šentjurčane, bo dobila povsem novo podobo in, vsaj delno, tudi novo vsebino. Boštjan Maček, ki celotno naložbo ocenjuje na okoli milijon evrov in pol, razkriva, da bo v objektu po novem osem stanovanj. Namenjena bodo prodaji. »Končna prodajna cena je v zaključni fazi oblikovanja. Prodaja bo stekla takoj po ureditvi vseh potrebnih pogojev za prodajo, časovno to pomeni v približno dveh mesecih, imamo pa evidentiranih že kar nekaj potencialnih kupcev,« nam je pojasnil.

Poslovni prostori spomladi, stanovanja poleti
Ostali prostori novega objekta v samem središču Šentjurja bodo namenjeni poslovni dejavnosti, in sicer neživilski trgovski, gostinski in pisarniški. Nekaj dogovorov za najem po besedah Mačka je že, nekaj prostorov pa je še na voljo. Investitor pri objektu, v bližini katerega so še številne javne ustanove in kjer je zdaj velika težava s parkiranjem, napoveduje tudi več novih parkirnih mest – na delu, kjer so že porušili skladišča. »Nekaj parkirnih mest bo lastniških, vezanih na lastnike stanovanj in poslovnih prostorov, večji del pa bo predvidoma odprtega tipa,« nam je še odgovoril Maček in dodal, da bo obnova poslovnega dela končana predvidoma v začetku aprila, stanovanja pa naj bi bila vseljiva julija. (AD)

Povezani prispevki:
BODO V ŠENTJURSKI RESEVNI PO NOVEM STANOVANJA?
USPEŠNA DRAŽBA ŠENTJURSKE RESEVNE
RESEVNA V STEČAJU KMALU NAPRODAJ