Pozor, na delu lažni agenti elektro podjetij!

08.04.2019

V ECE svarijo pred lažnimi telefonskimi pozivi k plačilu dolgov pa tudi lažnimi agenti na terenu. (Fotografija je simbolična.)

Iz podjetja ECE, ki dobavlja električno energijo, opozarjajo na prevare. Njihovi kupci so v preteklih dneh prejeli več telefonskih klicev neznancev, ki pozivajo k plačilu računov za elektriko, zaradi dolga. V ECE pozivajo k previdnosti.

Zavajajo tudi na terenu
Kot so sporočili iz družbe ECE, se neznanci po telefonu predstavljajo kot zaposleni v elektro podjetju in ljudi pozivajo, naj v desetih dneh poravnajo dolg. Direktor ECE, Sebastijan Roudi:Prihaja pa tudi do lažnih predstavljanj agentov, ki prodajajo elektriko na terenu. Kako ravnati takrat?V ECE zagotavljajo, da svojih kupcev nikoli ne kontaktirajo na opisani način in prosijo, da naj jih v podobnem primeru ali v primeru lažnega predstavljanja tržnikov električne energije na terenu kontaktirate na brezplačno telefonsko številko 080 22 04. S podobnimi primeri neznancev, ki zahtevajo plačilo neobstoječega dolga, so se v minulih dneh srečali tudi mariborski Energiji plus. Tudi oni opozarjajo, da gre za prevare. (NS)
Štajerski val v sliki