december 5, 2018

Praznični december v znamenju Konjičana

Z nocojšnjim prižigom razsvetljave se tudi v konjiški občini začenja praznični utrip, ki bo postregel s kopico kulturnih in zabavnih dogodkov. Rdeča nit letošnjega bo obujanje spomina na legendarni vlak Konjičan, ki je sedem desetletij sopihal v Dravinjski dolini. Kaj se torej obeta?

Del ekipe ustvarjalcev prazničnega decembra v konjiški občini.

"Srečno pot … v novo leto"
Konjičani so za letošnji slogan prazničnega utripa izbrali "Srečno pot … v novo leto" in v tem vzdušju zasnovali več kot 60 dogodkov, pri njihovi organizaciji pa so se povezale šole, vrtci, društva, javni zavodi in druge organizacije. Prijetno vzdušje bodo pričarali po vseh krajevnih skupnostih. Na konjiškem Mestnem trgu so pred domom kulture postavili brezplačno drsališče, ki bo odprto od danes do 2. januarja. Direktorica knjižnice Renata Klančnik vabi na številne dogodke, ki se bodo začeli z nocojšnjim miklavževanjem:

Priprave povezale številne občane
Drsališče je obdano z gozdičkom in lesenimi hišicami, ki se bodo prelevile v simpatična železniška postajališča, mimo katerih je pred več desetletij vozil vlak Konjičan. Vsako ima svoje ime. Iz teh postajališč bo ves deceber dišalo pa dobrotah, saj bodo v njih svoje pridelke in izdelke ponujali lokalni gostinski ponudniki, društva in rokodelci. Predsednik turističnega društva Cveto Štefanič ne skriva navdušenja nad izjemnim odzivom in sodelovanje številnih društev in posameznikov, ki so združili moči, da bo slovo od leta čarobno in zabavno:

Posebno presenečenje bo praznični vlak, ki bo vozil od 26. do 30. decembra po središču Slovenskih Konjic. Vožnja bo prijetna, saj bo vlak ogrevan, na njem pa bo odzvanjala praznična glasba. Vožnje bodo brezplačne. Privoščite si vsaj drobec konjiškega prazničnega decembra. Organizatorji zagotavljajo, da vam ne bo žal. (BF)