julij 16, 2015

Praznik piva in cvetja v Laškem

V Laškem se danes tudi uradno začenja letošnji 51. festival piva in cvetja. Včeraj so svoj dan imeli Laščani, ob 190-letnici delovanja je vrata za obiskovalce odprla tudi Pivovarna Laško.

Vrček piva bo letos stal jubilejnih 190 centov. (Foto: Pivo in cvetje)

Za uvod Dan Laščanov
Z dnevom odprtih vrat Pivovarne Laško in Dnevom Laščanov se je včeraj pričel uvod v 51. festival Pivo in cvetje. Letošnji bo v znamenju visokega jubileja, 190-letnice delovanja Pivovarne Laško, ki je včeraj svoja vrata odprla tudi za obiskovalce. Več kot 3 tisoč si jih je ogledalo delo v največji slovenski pivovarni. Današnji, prvi uradni dan festivala bodo popestrile različne etnografske prireditve, ki bodo vse do nedelje obujale stare običaje. Prvi glasbeni vrhunec letošnjega festivala bo večerni nastop avstralske glasbenice Natalie Imbruglia, pred tem bodo nastopile še skupine DoT, Russkaja in Mi2.

Vrhunec prinaša sobota
Osrednje dogajanje bo letos v središču Laškega. Na več odrih bo mogoče prisluhniti različnim domačim in tujim glasbenikom. Med drugim bodo nastopile skupine Europe, S.A.R.S, Hladno pivo, Jackson, Modrijani, in Klapa Maslina, pa tudi Magnifico, Tanja Žagar, Nuška Drašček, Juanito Makande, Ditka in številni drugi. Sobotni večer bo po tradiciji nebo nad Laškim razsvetlil znameniti ognjemet. Tokrat bo zasnovan nekoliko drugače. Pripravljajo ognjeno interaktivo predstavo, ki bo mešanica plesa, udarnih zvokov Stroj Machine, laserskih, svetlobnih in pirotehničnih efektov.

Varno na pivo
Tudi letos so organizatorji festivala pivo in cvetje v sodelovanju s Slovenskimi železnicami poskrbeli, da bodo obiskovalci prireditev lahko obiskali varno. Zagotovili so več kot 200 dodatnih voženj vlakov. Okrepljen vozni red bo tako iz smeri Maribora, kot tudi iz Ljubljane, letošnja novost pa so tudi posebni prevozi iz Zagreba. Cena povratne vozovnice je letos enotna in znaša 4, 5 evra. (NS)