julij 1, 2019

Praznovale so Slovenske Konjice

30. junij je praznik občine Slovenske Konjice. Na včerajšnji osrednji slovesnosti je župan Darko Ratajc podelil občinska priznanja. Ob prvem prazniku na čelu občine pa smo ga vprašali tudi, kaj je bil doslej največji izziv na čelu občine in kakšni so načrti v prihodnje.

Ob prazniku so nagradili občane in društva. (Foto: občina Slovenske Konjice)

Slovenske Konjice so včeraj obeležile svoj občinski praznik. Župan Darko Ratajc je ob prazniku tudi nagradil najbolj zaslužne občane in društva. Ob tem pravi, da so vsi letošnji nagrajenci tako ali drugače povezani s prostovoljstvom. Kdo pa je na sinočnji osrednji slovesnosti prejel priznanja?

Čast in odgovornost
Letošnji praznik je za Ratajca sicer prvi na čelu občine. Biti župan je, kot pravi, velika čast in odgovornost hkrati tudi velika odgovornost.

In kaj je bil na županskem stolčku doslej najtrši oreh?

Kakšni so cilji?
Načrti za naprej so ambiciozni. Glavni izziv je sledenje širjenju in razvoju občine, zaradi česa denimo že primanjkuje prostora v vrtcu. Župan pa našteva še:

Ena najbolj težko pričakovanih naložb pa je gotovo tudi konjiški bazen. Letos naj bi opravili večino del, vrata pa bo znova odprl prihodnje poletje. (TMG)