oktober 21, 2019

Praznovale Zreče – mesto sreče

V organizaciji zreške krajevne skupnosti in turističnega društva so Zrečani proslavili praznik mesta Zreče. Na praznovanju so med drugim podelili kovane vrtnice, nagrado za najlepše urejeno okolje, sicer pa je petkovo popoldne minilo predvsem ob prijetnem druženju.

Dobitniki letošnjih kovanih vrtnic - nagrad za najlepše urejeno okolje. (Foto: Štajerski val)

Razvajanje brbončic
V petkovih popoldanskih urah so se na ploščadi pred tržnico zbrali meščani Zreč ter uživali v družbi in ponujenem gastronomskem programu odprte kuhinje. Za njihove brbončice so skrbeli domači ponudniki – gostilna Jurček, izletniška kmetija Ančka ter Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Zreče. Manjkali niso niti gasilci PGD Zreče. Obiskovalci so si lahko ogledali njihovi vozili ter se preizkusili v znanju prve pomoči in oživljanja.

Na prireditvi Zreče - mesto sreče so bili tako domačini kot obiskovalci od drugod. (Foto: Štajerski val)

Srčni ljudje
Kakovost življenja v mestu Zreče je visoka, pravi predsednik Krajevne skupnosti Marijan Jelenko, ki je ob tem za naš radio dejal:

Zaupal nam je še, na kaj so Zrečani letos najbolj ponosni:

Najboljši pokazatelj zadovoljstva pa so seveda krajani, pa tudi številni turisti in ostali obiskovalci, ki se vedno znova vračajo v mesto Zreče in občino Zreče:

Prejemnice kovanih vrtnic - predstavnice blokov. (Foto: Štajerski val)

Stavijo tudi na urejeno okolje

Na prireditvi Zreče – mesto sreče so podelili tudi kovane vrtnice za najlepše urejena okolja, v petih kategorijah so razglasili 15 nagrajencev. Vrtnice so podeljevali župan občine Zreče Boris Podvršnik, podžupan občine Zreče Drago Šešerko, predsednik Krajevne skupnosti Zreče Marijan Jelenko ter predsednica Turističnega društva Zreče Marija Kovše. V svoji kategoriji med podjetji in obratovalnicami je 1. mesto pripadlo podjetju LIT d. o. o., naziva najbolj urejenega naselja so se razveselili v Zelenem gaju v Zrečah, najvišjo stopničko med kmetijami sta zasedla Irena in Danijel Hren z Loške Gore. (KR)