junij 21, 2017

Pred počitnicami pokazali novosti na šolah

Učenci osnovne šole Franja Malgaja Šentjur in njene podružnice na Blagovni so še uradno in slovesno pozdravili pridobitve, ki so se jih sicer razveselili v tem šolskem letu. Šola Franja Malgaja je dobila novo streho, na Blagovni pa je občina zgradila prizidek.

Učenci in vrtčevski otroci na POŠ Blagovna so pred počitnicami še uradno pozdravili novosti na šoli. Zbrali so se v šolski telovadnici. (Foto: Štajerski val)

Novosti sledile energetski obnovi
Občina je že pred časom obe šoli energetsko obnovila, s pomočjo denarja Evropske unije, o čemer smo podrobneje že pisali, preberite TUKAJ. Osnovna šola Franja Malgaja pa je zatem čakala še novo streho, ki je v tem šolskem letu zamenjala staro, ki je starejši del šole prekrivala že štiri desetletja. Še večji finančni zalogaj je bila gradnja prizidka na Podružnični osnovni šoli Blagovna. „Prizidek je bil potreben zaradi širitve vrtca, saj imamo vedno več otrok, kuhinjo, ki je skupna za šolo in vrtec, smo tako prestavili in dobili tudi boljše pogoje za kuhanje,“ razlaga ravnatelj Marjan Gradišnik, eden od otrok pa pristavi: „Dobili smo novo jedilnico in novo je tudi stopnišče in res mi je zelo všeč“. Ostalim prisluhnite v spodnjem posnetku. Prav tako prisluhnite županu občine Šentjur Marku Diaciju, ki je spregovoril o naložbah v šolsko in vrtčevsko infrastrukturo ter načrtih, ki jih občina v kratkem še ima na tem področju. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Učenci o novostih na POŠ Blagovna

Župan Marko Diaci o naložbah v šolstvo