april 19, 2016

Predsednikovo priznanje Tereziji Novak

Prostovoljstvo je razvito tudi v Ločah. Predvsem po zaslugi Terezije Novak, ki že vrsto let pomaga sokrajanom, predvsem starejšim. Predsednik Borut Pahor ji je podelil državno nagrado za življenjsko delo na področju prostovoljstva.

Terezija Novak - na fotografiji je četrta z leve - predsednikovo nagrado in priznanje sprejema kot spodbudo za nadaljnja prizadevanja.

Priznanje deli z loškimi prostovoljci
Ločanka Terezija Novak je nagrade seveda vesela, poudarja pa, da ni zgolj njena. "Nagrada pripada vsem mojim sodelavkam in sodelavcem - prostovoljcem." Novakova prostovoljno pomaga že več desetletij. Začela je kot gasilka in prostovoljka Rdečega križa, vrsto let je dejavna v Društvu upokojencev Loče, kjer uspešno koordinira program Starejši za višjo kakovost starejših doma. Skupaj z drugimi prostovoljci so pomagali mnogim sokrajanom v hudih življenjskih stiskah. Znanje in izkušnje prenaša na mlajše generacije, ki bodo poskrbele, da prostovoljstvo v Ločah ne bo zamrlo. Kaj je še povedala v klepetu z Martinom Kacbekom, prisluhnite v spodnjem posnetku.

Datoteke

KLEPET S TERIZIJO NOVAK