marec 21, 2020

Premier Janša obiskal Šmarje

Premier Janez Janša je danes obiskal Šmarje pri Jelšah, ki velja za eno od žarišč koronavirusa pri nas. V savinjski regiji je namreč 65 potrjenih okužb, od tega 41 v Šmarju. Janša je ob obisku dejal, da ga za Šmarje ne skrbi, pristojne v občini pa je zaprosil, da izkušnje spopadanja z novim virusom delijo z vso Slovenijo.

Janša je ob obisku dejal, da ga za Šmarčane ne skrbi, saj da se znajo organizirati. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Predsednik vlade Janez Janša je popoldne obiskal Šmarje pri Jelšah, eno od žarišč okužb s koronavirusom v Sloveniji. Srečal se je z županom Matijo Čakšem in člani šmarskega štaba civilne zaščite.

Poudaril je, da ne želi olepšati slike, temveč predstaviti realno stanje, saj bomo le tako lahko učinkovito ukrepali. Na obisku je Janša znova čestital šmarskemu županu za odločitev o zaprtju šole ob pojavu okužbe v kraju. »Tako se ukrepa v kaosu. Od vaše odločitve se stvari po slovenskih občinah odvijajo drugače,« je povedal in dodal, da epidemije ne moremo upočasniti samo iz enega centra, temveč moramo ukrepe sprejemati in upoštevati vsi.

Poveljnik štaba civilne zaščite Alojz Stoklas in župan sta predsedniku vlade predstavila nekaj predlogov ukrepov za zajezitev širjenja virusa po občini in širše. »Za vas me ne skrbi, vi se boste znali organizirati. Prosim pa vas, da svoje izkušnje delite z vso Slovenijo,« je ob obisku Šmarja dejal Janša.