april 12, 2020

Premier Janša v celjski bolnišnici

Splošno bolnišnico Celje je na velikonočno nedeljo obiskal predsednik vlade Janez Janša. Ob tem je na Twitterju zapisal, da se je v šmarski dom upokojencev, kjer je žarišče okužbe s covid-19, iz celjske bolnišnice vrnilo že 12 ozdravljenih varovancev, pri čemer ima najstarejši več kot 90 let.

Premier Janez Janša je v celjski bolnišnici spregovoril z vodstvom, pa tudi tistimi, ki neumorno skrbijo za paciente. (Foto: Twitter Janez Janša)

Premier Janez Janša je obiskal Splošno bolnišnico Celje, kjer so to jutro zdravili 15 pacientov, okuženih z novim koronavirusom, od tega 6 v enoti intenzivne terapije. Prek Twitterja je sporočil, da v bolnišnici dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive, ki jih prinaša epidemija novega koronavirusa, ter hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije. Janša je še zapisal, da je najlepša novica prazničnih dni ta, da se je v šmarski dom upokojencev, kjer je žarišče okužbe s covid-19, iz celjske bolnišnice vrnilo že 12 ozdravljenih varovancev, pri čemer šteje najstarejši več kot 90 let.

Tvit Janeza Janše po obisku celjske bolnišnice.

Iz štaba Civilne zaščite Zahodno Štajerske so ob tem sporočili, da so v šmarskem domu v zadnjem dnevu zabeležili en nov primer okužbe, vsak dan pa imajo ob tem tudi več ozdravelih. Pomoč pri oskrbi obolelih je zaposlenim danes 19 oseb. (AD)

Premier v celjski bolnišnici z direktorico Margareto Guček Zakošek, predstojnikom Urgentnega centra Andrejem Strahovnikom, strokovnim direktorjem Francem Vindišarjem in vodjo bolnišnične službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb infektologinjo Tanjo Selič Kurinčič. (Foto: Twitter Janez Janša)