julij 27, 2018

Prenove cest na Vitanjskem

Podobno kot marsikje po državi, ceste prenavljajo tudi na Vitanjskem. Teh so občani najbolj veseli. Posodobitve financirajo z državnim in občinskim denarjem. Preverili smo, kjer delavni stroji brnijo to poletje. Pa tudi, kje bodo jeseni.

Vitanjska občina je podeželska, z razvejano cestno infrastrukturo, zato je potreb po prenovah cest veliko. (Foto: Občina Vitanje)

Cesta Socka - Vitanje še tri tedne zaprta
Država je zagotovila denar za celovito prenovo odseka regionalne ceste Socka - Vitanje, dolg je 1,2 kilometra, rekonstrukcija naj bi bila končana sredi septembra. Do takrat bo promet na tej cesti popolnoma zaprt. Že konca tega meseca pa naj bi bila končana modernizacije ceste na relaciji Stranice - Vitanje. Tako bo vožnja po njej bolj varna. Medtem vitanjski župan Mirko Polutnika napoveduje še eno naložbo, ki jo bo občina uresničila z državnim financiranjem. Pravi, da se z Direkcijo za infrastrukturo dogovarjajo o prenovi ceste od Uniorjevega obrata do središča Vitanja. Gre za približno kilometer dolg odsek. Kdaj naj bi začeli dela, še ni znano. Ko jih bodo zaključila bo prenovljena še zadnja dovozna cesta v Vitanje.

In v kaj investira občina?
Te dni občina zaključuje prenovo dotrajanega odseka ceste od vrtca v središču Vitanja proti Hočni. V ta namen je v lanskem in letošnjem proračunu zagotovila 180 tisočakov. Dela opravlja celjski VOC. Sočasno je na tem zelo prometnem odseku uredila pločnik in javno razsvetljavo ter meteorno kanalizacijo. Namestiti mora še prometno signalizacijo in pri vrtcu postaviti ograjo. Odprtje najnovejše cestne pridobitve bo septembra. Jeseni bo vitanjska občina začela posodabljati še približno kilometrski odsek ceste Hudinja - Rakovec. (BF)