januar 10, 2017

Previdno na cestah!

Praktično povsod v celjski regiji je bilo zasneženo dopoldne. Največ pozornosti je v takšnih razmerah seveda potrebne na cestah. Ponekod so zasnežene, zaradi nizkih temperatur lahko na kakšnem odseku tudi poledenele. Posebna previdnost velja na klancih.

Ponekod so ceste še zasnežene, tam posebej previdno!

Na srečo brez večjih težav
Kljub sneženju večjih težav to dopoldne na cestah na Celjskem na srečo ni bilo. „Ugotavljam, da so se vozniki dobro prilagodili snežnim razmeram, to je tudi razlog, da v zadnjih dneh nismo beležili nekih večjih zapletov,“ pravi Bogdan Kočevar, vodja zimske službe pri celjskem VOC-u, ki je koncesionar za vzdrževanje državnih cest v Savinjskem in na Koroškem, pa tudi več občinskih cest. Posebnost v teh dneh je sicer, kot nam je še dejal, da ponekod zaradi nizkih temperatur sol ne utekočini snega, zato nastaja nekakšna snežna kaša.

Nujno je prilagoditi hitrost!
Ob zimskih razmerah je osnova za varno vožnjo ustrezna oprema avtomobila. Naslednji korak je vožnja, prilagojena razmeram na cesti. „Edina formula je prilagoditi hitrost. Hitrost naj bo manjša kot sicer, saj predvsem v kočljivih situacijah vozila ne moremo ustaviti tako, kot če so ceste suhe,“ poudarja Kočevar. Aktualno stanje na cestah lahko spremljate TUKAJ. Vremenoslovci sicer do vključno sreče še napovedujejo zelo nizke temperature, v četrtek bo mraz začel popuščati. V petek pričakujet novo pošiljko snega. (AD, foto: Štajerski val)